Een complete afgewerkte vloer

Ondervloer

Voordat u het gekozen parket of laminaat laat leggen, dient er een geschikte ondervloer aangebracht te worden. De functie hiervan wordt vaak onderschat omdat deze laag toch niet zichtbaar is. De ondervloer vormt echter de basis van uw nieuwe vloer. En zal bijdragen aan een prettige leefomgeving en langdurig gebruik van uw nieuwe parket.

Naar aanleiding van de gekozen vloer, wordt het een parketvloer of laminaat, adviseren wij u welke ondervloer het meest geschikt is. Hierbij is de originele vaste ondervloer ook van belang. Wist u namelijk dat het ook mogelijk is om parket of laminaat te plaatsen in combinatie met vloerverwarming?

Plint

Wanneer de parketvloer of  het laminaat volledig gelegd is, wordt gekeken naar de afwerking van de vloer. Voor een strakke overgang tussen uw nieuwe vloer en de muur plaatsen we een plint. Deze kan uitgevoerd worden in dezelfde houtsoort als de vloer, maar steeds vaker zien we dat deze afwijkt. Parket in combinatie met gekleurde muren een contrasterende witte plint kan bijvoorbeeld een heel mooi resultaat opleveren. Ook zien we dat mensen regelmatig kiezen om de plint in dezelfde kleur te verven als de muur.

In overleg met u als klant zullen we voordat we de vloer opleveren, samen bekijken welke plinten het meest geschikt zijn. Ook de plaatsing hiervan wordt door onze monteurs verzorgd.

Overige toebehoren

Hoe ziet de overgang tussen uw parket een een aansluitend (droogloop)tapijt of aansluitende tegelvloer eruit? Hoe laten we de vloer aansluiten op de trap? Heeft u een ruimte met bepaalde moeilijke hoekjes of schuine wanden? Ook de afwerking naar een ander deel en soort vloer verzorgen wij graag voor u. De verschillende oplossingen om twee verschillende oppervlakten op de juiste manier op elkaar te laten aansluiten bespreken we graag tijdens ons adviesgesprek.

Speciale wensen voor uw vloer?

Ieder heeft zijn eigen smaak en wens voor een fijn interieur. Heeft u dan ook speciale wensen op vloerengebied? We denken graag met u mee om uw woning en/of bedrijfspand volledig naar uw wens met een mooie parket van Pegasus Parket in te richten.

Onze vakmensen houden wel van een uitdaging!