Een prachtige parketvloer vol karakter

Kiest u voor een nieuwe vloer? Dan is parket altijd een goede en duurzame keuze. De luxueuze uitstraling, het warme karakter van echt hout, de lange levensduur en de meerwaarde voor uw woning zijn enkele van de vele redenen waarom mensen voor parket kiezen.

Parket is er in alle soorten en maten. Van eenvoudige stroken tot ingewikkelde patronen en exotische houtsoorten in allerlei kleuren en afwerkingen.

Houtsoort

We hebben heel wat verschillende houtsoorten in ons assortiment. Van veel voorkomende Europese vloeren tot bijzondere tropische houtsoorten. Al onze houtsoorten zijn uiteraard voorzien van het FSC-keurmerk.

Legpatroon

Niet alleen de houtsoort bepaalt de uitstraling van uw vloer. Het legpatroon is van grote invloed op het uiteindelijke resultaat. Bij een parketvloer denken de meeste mensen in eerste instantie aan stroken. Daarnaast leggen we ook regelmatig patronen als visgraat, paneel/blok, Hongaarse punt, stroken, landhuisdelen, mozaïek of Louvre. Bekijk voor voorbeelden van legwijze onze inspiratiepagina.

Kleur en afwerking van uw parket

De kleur van uw parket is afhankelijk van de combinatie tussen een bepaalde houtsoort en de afwerking met olie, lak of was. Kiest u voor een glanzende vloer? Of gaat u voor een matte uitstraling? Daarnaast zorgt deze afwerking voor een goede bescherming zodat u lang kunt genieten van uw houten vloer.

Merken

We werken enkel met merken en leveranciers van A-kwaliteit parketvloeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn Albers Parket, Boen, DiLegno, Listone Giordano en Silva Floors.

Moeite met kiezen van uw parket?

Het keuze voor het parket die u maakt is van een aantal zaken afhankelijk. Uw persoonlijke smaak, de stijl van uw huis en interieur en de afmetingen van de ruimte(s). Wij adviseren u graag bij het maken van deze keuze. Het leggen van een parketvloer vergt specifiek ambachtelijk vakmanschap. Onze medewerkers gaan graag voor u aan de slag.

In onze showroom laten we u graag de mogelijkheden zien.